A3 jaarplan

Met de A3 methodiek behoren ‘dikke’ jaarplannen tot het verleden. De A3 methodiek maakt het jaarplan bovendien tot een belangrijk fundament voor het managementgesprek. Daardoor ontstaat meer focus, meer commitment en minder papier. ‘Van visie tot actie’ in één overzicht. De A3 methodiek is bruikbaar op zowel operationeel als strategisch niveau. Ook in programma's en projecten brengt de methodiek meer consistentie en samenhang.
 
Aan de hand van de aandachtsgebieden van het INK-managementmodel (of andere managementmodellen) worden de aandachtsgebieden omgezet in prestaties en acties voor het komende jaar of de komende periode. Door gebruik te maken van kleuren wordt de rode draad zichtbaar. Daarmee krijgt het jaarplan letterlijk kleur! 
 

Wat doet het A3 jaarplan?

Een brede toepassing van het A3 jaarplan binnen de organisatie zorgt, dankzij horizontale vergelijking en afstemming, voor samenhang. Bovendien bevordert u, door verticale vergelijking, de consistentie in doorvertaling.
Kortom, het A3 jaarplan:
  • maakt op ieder niveau binnen de organisatie de richting duidelijk
  • zorgt voor meer samenhang tussen jaarplannen op één managementniveau
  • maakt de consistentie zichtbaar

Een voorbeeld A3 jaarplan downloaden?

In het linker menu van deze webpagina staan voorbeelden van A3 jaarplannen per sector. 
 

En hoe maken wij nu zo'n jaarplan?

Daarbij ondersteunt RONT u graag! Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden, waaronder onze opleidingen. En bovendien kunt u de gratis A3 kennissessie aanvragen u krijgt dan ook een gratis proeflicentie A3 digitaal.

 

Of wilt u uw A3 jaarplan in de huisstijl van uw organisatie?

Daar kan RONT voor zorgen, wij maken uw A3 jaarplan op in uw huisstijl. Een mooie manier om een eigen A3 jaarplan te maken! Ga voor meer info naar A3 toolkit of neem contact met ons op.

 

Heeft u vragen over het A3 jaarplan, A3 methodiek of de gratis kennissessie?

Neem contact met ons op, wij delen onze kennis graag met u!

 

 
Contactpersoon
Drs. W.H. (Walter) van den Nieuwenhuizen
Drs. W.H. (Walter) van den Nieuwenhuizen
Senior Consultant
+31 (0)6 - 515 918 98
Bewerken
Contactgegevens
T  055 368 98 00
E  info@rontmc.nl
Naar RONT Management Consultants
  © RONT Management Consultants